Categorías
Camina

Demà, el Departament d’Ensenyament tornarà a dir-se d’Educació

Tal i com ha informat El diari d’Educació fa dos dies, a partir de demà divendres 7 de desembre de 2018, el Departament d’Ensenyament passarà a dir-se Departament d’Educació. Fa uns anys també va canviar de nom, precissament després d’un canvi polític. Ara sembla que tornem a viure un canvi de nom. Però, què hi ha darrera d’aquest canvi de nom? Les paraules sempre són més que paraules i la interpretació ja ho deixo al criteri del lector. Abans, però, cal veure que ens diu el DIEC sobre aquests termes (em quedaré amb la primera definició per a no extendre’m, però qui vulgui està convidat/da a revisar les que segueixen):

ENSENYAR: v. tr. [LC] [PE] Comunicar a algú (una ciència, un art, coneixences, una habilitat, etc.), donant-li’n lliçons, explicacions, fent demostracions o fent-li realitzar exercicis pràctics. Ensenyar la filosofia, les matemàtiques, el llatí, el dibuix. Ensenyar de llegir, d’escriure, de cuinar. Ensenyar el parenostre. Ensenyar una cançó.

EDUCAR: v. tr. [LC] [PE] Ajudar (algú) a desenvolupar les seves facultats físiques, morals i intel·lectuals.

Que cadascú tregui les seves pròpies conclusions. Sembla que les paraules sí son importants. Ho veurem…

Salut!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *