Camina

Demà, el Departament d’Ensenyament tornarà a dir-se d’Educació

Tal i com ha informat El diari d’Educació fa dos dies, a partir de demà divendres 7 de desembre de 2018, el Departament d’Ensenyament passarà a dir-se Departament d’Educació. Fa uns anys també va canviar de nom, precissament després d’un canvi polític. Ara sembla que tornem a viure un canvi de nom. Però, què hi ha darrera d’aquest canvi de nom? Les paraules sempre són més que paraules i la interpretació ja ho deixo al criteri del lector. Abans, però, cal veure que ens diu el DIEC sobre aquests termes (em quedaré amb la primera definició per a no extendre’m, però qui vulgui està convidat/da a revisar les que segueixen):

ENSENYAR: v. tr. [LC] [PE] Comunicar a algú (una ciència, un art, coneixences, una habilitat, etc.), donant-li’n lliçons, explicacions, fent demostracions o fent-li realitzar exercicis pràctics. Ensenyar la filosofia, les matemàtiques, el llatí, el dibuix. Ensenyar de llegir, d’escriure, de cuinar. Ensenyar el parenostre. Ensenyar una cançó.

EDUCAR: v. tr. [LC] [PE] Ajudar (algú) a desenvolupar les seves facultats físiques, morals i intel·lectuals.

Que cadascú tregui les seves pròpies conclusions. Sembla que les paraules sí son importants. Ho veurem…

Salut!

Leave a Reply

Your email address will not be published.