camina

Com treballem

Al Centre Camina sabem que tota persona té tot el potencial per poder aconseguir tot allò que es proposi. És per això que el nostre treball es centra en trobar el camí per arribar-hi. Unes vegades és la consecució d'uns objectius, altres vegades és l'acceptació d'una realitat i altres vegades és la de descobrir tot el que teníem al nostre voltant i que no havíem estat capaços de veure.

«Treballem des del respecte, la confiança, el no jutjar, i buscar el que ja sabem: l'èxit terapèutic serà possible perquè tu seràs el mateix protagonista. La nostra funció serà la de facilitar i acompanyar-te en el camí ».

La nostra perspectiva d'intervenció és eclèctica. Això vol dir que el model d'intervenció i assessorament depèn de la problemàtica o faci fallida motiu de demanda. Bàsicament ens centrem en una intervenció que recull les perspectives cognitiu-conductuals, programació neurolingüística i sistèmica.


1. FASE DE DIAGNÒSTIC


1ª visita

Sessió per establir un primer contacte i valorar la necessitats a partir d'el motiu de consulta.

avaluació psicològica 

Infància i adolescència:

En el cas infantil i adolescent l'avaluació consta de tres sessions d'una hora i en funció de les necessitats (dificultats d'aprenentatge, dificultats cognitives, problemes conductuals i / o emocionals) s'estableix l'avaluació a partir de diferents eines neuropsicològiques (DN-CAS, K-BIT, Lateralitat, ...), proves d'avaluació psicopedagògiques, O d'eines de diagnòstic eclèctiques. Paral·lelament es realitza una avaluació de el decàleg per a l'èxit educatiu amb els progenitors (es pot fer des de casa).

Durant tot aquest procés és prioritari per al nostre treball la coordinació amb els centres educatius per optimitzar el triangle famílies - centres educatius - centre Camina.

adults:

D'una durada d'entre una i dues sessions, en el cas d'adults s'estableix una altra organització diagnòstica en funció de l'motiu de la demanda. En la majoria dels casos establim una «Ecologia de Vida» per iniciar la valoració i avaluar els punts inicials de treball i creixement.

2a visita

Després de les tres sessions de valoració i avaluació en aquesta visita es procedeix a compartir els resultats i les propostes d'intervenció i el lliurament d'un informe.


2. FASE D'INTERVENCIÓ

sessions quinzenals

La fase d'intervenció consisteix a treballar i intervenir amb les eines necessàries en les sessions i transmetre aquestes eines a l'aplicació a casa i al centre educatiu.

Teràpies de tercera generació

En funció de la problemàtica o trenquis detectats la intervenció se centra en prioritzar les diferents àrees d'intervenció per treballar-les amb eines clares, directes i amb avaluació posterior de l'resultat de la seva aplicació.

Contacte telemàtic puntual

Si apareix algun dubte o incidència durant els quinze dies entre sessions sempre es pot contactar per WhatsApp o correu electrònic per resoldre-les.

Tallers grupals (opcional)

Al Centre Camina disposem de tallers i formacions per a grups (màxim 10 persones), per treballar l'adquisició d'eines (per exemple: Gestió de l'Estrès amb Mindfulness, Educar en el respecte: 10 eines bàsiques).


3. FASE DE SEGUIMENT 

Un cop la intervenció ha finalitzat, es poden establir fases de seguiment per valorar la generalització de la intervenció i la seva continuïtat.


Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *